Belastingdienst toeslagen

Armoede in Nederland neemt toe. Zijn toeslagen de oplossing?

Armoede en toeslagenOp Nu.nl las ik een artikel dat er steeds meer armoede in Nederland is.

Steeds meer mensen hebben moeite met maandelijks hun rekeningen betalen en er blijft steeds minder geld over.

Volgens mij weten heel veel mensen niet hoe veel toeslagen ze kunnen krijgen via de gemeente.

 

Armoede in Nederland

Als ik berichten lees op NU.nl dat er steeds meer armoede is in Nederland schrik ik daar een beetje van.

Ik vraag me dan af hoe het kan dat we alle rekening niet meer kunnen betalen, en waarom er in veel gevallen niet veel leefgeld meer overblijft.

Zelf heb ik hier namelijk helemaal geen last van, en kan dat zijn omdat ik wel gebruik maak van alle toeslagen die je kan krijgen in Nederland.

Als je nu moeilijk rond kunt komen en nog geen gebruik maakt van toeslagen raad ik je aan om eens een berekening te doen.

De kans dat je met deze toeslagen veel beter kunt rondkomen is groot.

 

De gemeente komt niet bij jou, je moet het zelf doen.

Armoede ene toeslagenVolgens het bericht van nu.nl heeft de gemeente moeite om de mensen  met lage inkomens te kunnen bereiken.

Ze hebben geen idee wie het precies zijn, en vinden dat er meer aandacht voor moet komen.

Als je weinig geld hebt in de maand, kun je als je dat zelf aanvraagt van de gemeente heel veel tegemoetkomingen krijgen.

Maar dit gaat niet vanzelf komen, daarvoor moet je toch echt zelf contact opnemen met je gemeente.

Er zijn heel veel verschillende toeslagen, en het kan zo maar zijn dat je op meerdere toeslagen recht hebt als je weinig geld hebt.

Armoede zou helemaal niet nodig moeten zijn in een land als Nederland, en jij kunt er in ieder geval zelf voor zorgen dat je er niet middenin blijft zitten.

Als je eens gaat kijken naar welke toeslagen er allemaal zijn.

 

Welke toeslagen zijn er?

Er zijn verschillende toeslagen waar je recht op zou kunnen hebben en het ligt er helemaal aan of jij aan de voorwaarden voldoet voor deze toeslagen.

  • Zorgtoeslag: Dit is een toeslag die het gemakkelijker maakt om je zorgverzekering te betalen. De kans is groot dat wanneer je niet veel geld verdient, je hier zeker recht op hebt. Zorgtoeslag is bijna helemaal inkomens gebonden.
  • Huurtoeslag: Huurtoeslag geeft je de mogelijkheid om minder te betalen aan je huurprijs. Voor veel mensen in Nederland is het huren van een huis te duur. Hierdoor houden ze weinig tot geen geld over voor levensonderhoud, en wil de belasting helpen. De Huurtoeslag wordt bepaald aan de hand van je inkomen, je huurprijs en nog een aantal andere factoren.
  • Kinderopvangtoeslag: Als je werk hebt, en je hebt kinderen, dan is de kans groot dat je deze moet onderbrengen bij een kinderopvang als jij aan het werk bent. Natuurlijk kost dat geld. Niet alle ouders kunnen dat betalen, en heeft de belasting voor iedereen die werkt, en kinderen moet laten opvangen, toeslag gegeven. Het maakt daarbij niet uit hoeveel je verdient. Iedereen krijgt toeslag. Alleen de hoogte van de toeslag verschilt.
  • Kind gebonden budget: Kind gebonden budget is een toeslag die je krijgt voor je kinderen tot 18 jaar. Kinderen kosten vooral op jonge leeftijd veel geld. Daarom is deze toeslag tot stand gekomen.
  • Kinderbijslag: Nog een toeslag die je tegemoet komt bij het onderhouden van je kind. Deze kun je krijgen naast de kind gebonden budget.

Zoals je ziet zijn er heel veel verschillende toeslagen waar jij recht op zou kunnen hebben.

Hoeveel toeslagen je gaat ontvangen ligt helemaal aan je persoonlijke situatie.

Maar als je nu ook in armoede leeft, en graag wat meer te besteden wil hebben is het zeker de moeite waard om eens uit te zoeken welke toeslagen jij zou kunnen krijgen.

 

Toeslagen aanvragen

Je kunt toeslagen op twee manieren aanvragen. Je kunt namelijk zelf bij de belastingdienst een proefberekening doen, en je kun je laten adviseren door specialisten die ervoor kunnen zorgen dat jij de maximale toeslag gaat ontvangen.

Als je zelf bij de belastingdienst je toeslagen gaat aanvragen, wordt je al snel overspoelt met moeilijke vragen, en vakjargon van de belastingdienst.

Gelukkig zijn er ook diensten die je kunnen helpen met het maximaliseren van je toeslagen.

Zij gebruiken begrijpelijke taal, zodat jij ook snapt waar het allemaal over gaat.

Een goede dienst die jou kan helpen met je toeslagen is toeslagenaanvragen.net. Ze hebben een website waar je gemakkelijk zelf een berekening kan doen, maar je kunt ze ook vragen om je te helpen.

Ze hebben namelijk belasting specialisten in dienst die precies weten waar jij recht op hebt.

Als je zelf toeslagen gaat aanvragen, maak je al snel een fout bij het invullen van je gegevens, waardoor de toeslagen die je zou kunnen ontvangen vaak lager uitkomen dan mogelijk.

 

Geen armoede meer, vraag toeslagen aan

Om ervoor te zorgen dat je precies krijgt waar je recht op hebt, wil ik je aanraden eens naar de website van toeslagenaanvragen.net te gaan.

Je kunt daar in een paar simpele stappen al een idee krijgen van hoeveel toeslagen jij zou kunnen krijgen.

Er worden makkelijke vragen gesteld zodat jij ze ook allemaal juist kan beantwoorden.

Als je nu nog geen toeslagen hebt aangevraagd en het blijkt dat je er wel recht op hebt, dan kun je tot 1 jaar terug je toeslagen terugvragen bij de belastingdienst.

Het zou zo maar kunnen dat je met alle toeslagen 400 euro per maand extra krijgt op je bankrekening.

Als je dat dan ook nog eens van 1 jaar terug mag vragen, ben je in een klap een stuk rijker dan je nu bent.

Je hebt dan ineens € 4800 euro op je bankrekening.

 

Als dat niet de moeite waard is, weet ik het ook niet meer. Armoede in Nederland hoeft dus helemaal geen probleem te zijn.

Als je maar precies weet wat je rechten zijn, en hoe jij ervoor kunt zorgen dat je elke maand goed rond kan komen.

Toeslagen zijn daarvoor zeker de oplossing.

 

>> Vraag Hier Jouw Toeslagen Aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *