belastingdienst toeslagen

Belastingdienst toeslagen 2019: Bereken wat jij kunt ontvangen!

Als je niet veel loon krijgt in de maand is de kans groot dat je van de belastingdienst een aantal toeslagen kan ontvangen. De meest voorkomende toeslagen zijn zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag.

Als je nu nog geen toeslagen ontvangt is het een goed idee om eens een kijkje te nemen bij de belastingdienst of je er recht op hebt.

Zorgtoeslag

Belastingdienst toeslagenDe belastingdienst heeft verschillende toeslagen beschikbaar gesteld om het levensonderhoud van Nederlanders makkelijker te maken. De zorgverzekeringen worden bijna elk jaar duren en dat moet allemaal wel betaald worden.

Om mensen tegemoet te komen die niet genoeg geld verdienen om de zorgverzekering te betalen, of daardoor niet meer genoeg geld overhouden voor levensonderhoud, is zorgtoeslag ontstaan.

Met deze toeslag wordt een gedeelte van je zorgverzekering aan je teruggegeven door de belastingdienst. Als jij nog geen zorgtoeslag ontvangt is het een goed idee om te kijken op welke toeslagen jij recht hebt.

>> Bereken Hier Jouw Zorgtoeslag!

Huurtoeslag

Belastingdienst toeslagenAls je in een huurhuis woont, lopen de kosten in de maand al snel op. Vooral als je niet veel inkomen hebt, kunnen de kosten van het huren van een huis al snel een groot gedeelte van je maandelijkse inkomen innemen. Omdat de huurprijzen over het algemeen duur zijn in Nederland en niet iedereen zo veel verdient, is huurtoeslag ontstaan.

Door huurtoeslag aan te vragen wordt een gedeelte van de huurprijs door de belastingdienst aan je terugbetaald. Hierdoor houdt je in de maand meer geld over zodat er ook nog genoeg overblijft voor eten en drinken.

Ook voor huurtoeslag gelden strenge regels om ervoor in aanmerking te komen. Heb je nog geen huurtoeslag aangevraagd of denk je dat je er geen recht op hebt? Het kan geen kwaad om het eens te proberen. De regels veranderen vaak per jaar.

Kinderopvangtoeslag

Belastingdienst toeslagenAls je kinderen hebt en tegelijkertijd ook moet werken, moeten je kinderen een plek hebben waar ze naar toe kunnen als je aan het werk bent.

Hiervoor heb je keuze uit verschillende soorten kinderopvang.

Omdat kinderopvang best duur is, komt de belastingdienst je tegemoet om in de meeste gevallen een groot deel van deze kosten te vergoeden.

Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag moet je ook aan een aantal regels voldoen.

Maar vrijwel alle werkende ouders met kinderen hebben recht op deze toeslag.

Heb jij nog geen kinderopvangtoeslag aangevraagd en ben je benieuwd of je er recht op hebt?

Het kan geen kwaad om het aan te vragen.

Als je wel recht hebt op kinderopvangtoeslag, houdt je meer geld over om leuke dingen van te doen.

Toeslagen aanvragen

Veel mensen weten niet dat ze recht hebben op toeslagen. Hierdoor lopen ze jaarlijks veel geld mis. Als je nog geen van deze toeslagen hebt aangevraagd wil ik je aanraden om het toch te proberen.

Nu krijg je sowieso geen toeslagen, en het is alleen maar mooi meegenomen als je wel recht hebt op bepaalde toeslagen.

Wel is het belangrijk om te weten dat toeslagen altijd worden uitbetaald in de vorm van een voorschot. Het is dus een goed idee om het geld dat je ontvangt van de belastingdienst niet direct uit te geven, maar te bewaren totdat je de definitieve berekening toeslagen hebt ontvangen aan het einde van het jaar.

Daarna weet je namelijk zeker of je recht hebt gehad op alle toeslagen die je hebt ontvangen. Mocht het zo zijn dat je een gedeelte of alle toeslagen moet terugbetalen, dan heb je het nog niet uitgegeven.

Een andere manier om problemen te voorkomen is door toeslagen aan het einde van het jaar of aan het begin van het nieuwe jaar aan te vragen van het afgelopen jaar.

 

>> Bereken Hier Jouw Kinderopvangtoeslag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *