Bezwaar tegen toeslagen

Hoe moet je bezwaar indienen tegen beslissing toeslagen?

Bezwaar toeslagenBezwaar indienen tegen beslissing toeslagen? Ben je het niet eens met een beslissing van de Belastingdienst op het gebied van toeslagen? Denk jij dat je wél recht op een toeslag hebt?

Of denk je dat je ten onrechte een bepaald bedrag terug moet betalen aan de Belastingdienst? Het is mogelijk om bezwaar in te dienen tegen een dergelijke beslissing.

In feite heb je daar twee mogelijkheden voor: je stuurt een uitgebreide brief naar de Belastingdienst of je maakt gebruik van de diensten van toeslagenaanvragen.net.

In dit artikel kijken we nader naar de mogelijkheid tot het indienen van bezwaar. Welke mogelijkheden heb je zoal? Waar moet je aan denken bij het indienen van een bezwaar? Binnen welke termijn moet je bezwaar indienen?

Wat is de volledige procedure na het indienen van een bezwaar? Dergelijke vragen zijn voor veel mensen van belang. Uit onderzoek blijkt tevens dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de regelgeving omtrent toeslagen.

Ook voor hen is het van belang dat zij op de hoogte zijn van de mogelijkheid tot het indienen van bezwaar. Ons doel is om jou volledig te informeren omtrent dit onderwerp.

Aan het einde van het artikel vind je ook nog iets meer informatie over de website toeslagenaanvragen.net.

 

>> Ga Naar Toeslagenaanvragen.net!

 

Wat is een bezwaar?

De term ‘bezwaar indienen’ klinkt ietwat beladen. Is het dan ook? Je dient ergens bezwaar tegen in als je het niet eens met de uitspraak bent. Op het gebied van toeslagen kan dat verscheidene redenen hebben.

Zo kan de Belastingdienst bepalen dat je ten onrechte hebt op de toeslagen hebt gehad. De Belastingdienst bepaalt daarbij dat je het teveel ontvangen bedrag terug moet betalen. Ben je het daar niet mee eens?

Dan kan je bezwaar indienen. Je geeft daarmee in feite aan dat je het niet eens met deze beslissing bent. Na het indienen van een bezwaar gaat de Belastingdienst de situatie nogmaals bekijken.

Op het gebied van de toeslagen zijn dus meerdere situaties denkbaar waarin je bezwaar in kunt dienen. Bij het volgende kopje ‘wanneer dien je een bezwaar in?’ kijken we nader naar de verschillende situaties.

Wanneer dien je een bezwaar in?

Op welke momenten kan je nou bezwaar indienen? In feite kan je tegen alle beslissingen van de Belastingdienst bezwaar indienen. De vraag is echter of het indienen van een bezwaar in sommige situaties mogelijk is.

In sommige situaties is het namelijk overduidelijk dat de Belastingdienst gelijk heeft. Dat komt onder andere doordat de Belastingdienst duidelijk voorwaarden geschept heeft. In welke situaties kan je dan wel bezwaar indienen?

Op de Belastingdienst staat het volgende hierover vermeld: ‘U kunt bezwaar maken tegen een voorschotbeschikking, een terugvorderingsbeschikking, een definitieve berekening, een beslissing in een brief en een boete’.

Hierbij is het wel ongelooflijk belangrijk om je aan de gestelde termijn te houden. Je moet namelijk binnen 6 weken na datum van beschikking het bezwaar indienen.

Als jij het bezwaar ingediend hebt, gaat de Belastingdienst jouw bezwaar beoordelen.

Vervolgens wordt er een nieuwe beslissing genomen. Deze beslissing kan gelijk zijn aan de eerdere beslissing, maar het is ook mogelijk dat de oorspronkelijke beslissing (deels) teruggedraaid wordt.

Bezwaar indienen tegen beslissing toeslagen? 2 manieren

Voor het indienen van een bezwaar bij de Belastingdienst heb je twee mogelijkheden. Enerzijds kan je dit deels via je Mijn Toeslagen account doen.

Je kunt daar namelijk wijzigen doorvoeren op het gebied van bijvoorbeeld je inkomen.

Maar, als je écht bezwaar in wilt dienen, moet je hiervoor een brief naar de Belastingdienst sturen. In deze brief moeten de volgende onderwerpen vermeld staan:

  • Naam, adres en telefoonnummer
  • Het beschikkingsnummer van de beslissing waartegen je bezwaar maakt
  • Het onderwerp waartegen je bezwaar maakt
  • De reden van je bezwaar
  • Relevante bijlagen
  • De datum en je handtekening

In de praktijk zien we dan ook dat het bezwaar indienen vaak gepaard gaat met een uitgebreide brief. Heb je hier zelf niet de kennis of de tijd voor?

Dan kan je ook de diensten van toeslagenaanvragen.net gebruiken. Maar, daarover volgt later meer in dit artikel.

Nogmaals: het is ontzettend belangrijk dat je het bezwaar tijdelijk indient bij de Belastingdienst.

Hiervoor is een termijn vastgesteld van 6 binnen na datum van de beschikking. Binnen die 6 weken moet je bezwaar hebben gemaakt in de vorm van een brief.

Deze brief kan overigens naar het volgende adres worden gestuurd:

Belastingdienst/Toeslagen
Postbus 4510
6401 JA HEERLEN

Hoe werkt de procedure bij de Belastingdienst?

Als je het bezwaar tijdelijk ingediend hebt, gaat de Belastingdienst je bezwaar beoordelen. In de meeste gevallen ontving je binnen 12 weken na datum van de beschikking uitsluitsel.

Wel is het mogelijk dat de Belastingdienst deze termijn op kan rekken tot maximaal 18 weken na datum van de beschikking.

Als de Belastingdienst een beslissing gemaakt heeft, krijg je hier een brief over. De oorspronkelijke beslissing kan gehandhaafd worden of deze beslissing kan (deels) aangepast worden.

Als je binnen 12/18 weken nog geen reactie hebt gehad, kan je de Belastingdienst in gebreke stellen. Daarmee eis je binnen 2 weken alsnog een reactie van de Belastingdienst.

Hiervoor kan je het online formulier ‘Formulier Ingebrekestelling’ gebruiken. Uiteraard kan je óók hiervoor het team van toeslagenaanvragen.net aan het werk zetten.

Hulp bij toeslagen

Zoals je kunt lezen, is een bezwaar indienen tegen de beslissing toeslagen niet al te makkelijk. Je moet rekening met meerdere aspecten houden. Daarnaast is het van belang dat je het bezwaar tijdig indient.

Uiteraard moet je ook nog een goede reden hebben waarom je het niet eens bent met de beslissing. Kortom: voor het indienen van een bezwaar heb je zeker wel wat kennis nodig.

Ons advies is dan ook om het team van toeslagenaanvragen.net hier voor in te schakelen.

Op elk gebied van toeslagen is deze partij de aangewezen partner om jouw te helpen. De wereld van toeslagen is een wereld vol met regels, voorwaarden en procedures.

Laat het werk daarom over aan een gespecialiseerde partij en maak het jezelf daarmee een stuk makkelijker.

Wil je meer weten over toeslagenaanvragen.net? Dan raad ik je aan eens te kijken op hun pagina. Klik hier om naar de pagina van toeslagenaanvragen.net te gaan.

 

>> Download Gratis Toeslagen E-Book!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *