Wat mag je bijverdienen met zorgtoeslag?

Wat mag je bijverdienen met zorgtoeslag? Lees hier de voorwaarden.

Wat mag je bijverdienen met zorgtoeslag? We mogen absoluut tevreden zijn met datgene wat we in Nederland hebben. Soms lijkt het alsof het gras bij de buren altijd groener is.

Maar, in Nederland hebben we echt weinig reden tot klagen. De infrastructuur is dik in de orde, het gemiddelde inkomen ligt relatief gezien behoorlijk hoog en ook de zorg is prima geregeld.

Met name dat laatste punt is ongelooflijk belangrijk. We hebben in Nederland namelijk ook te maken met de vergrijzing. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat we in de toekomst nog veel meer geld in de zorg moeten investeren.

Het is echter absoluut goed geregeld momenteel in de zorg. We hebben de beschikking over gespecialiseerde artsen, de artsen zijn hoogopgeleid en de artsen blijven continue opleidingen volgen om de kennis bij te houden.

Wat mag je bijverdienen met zorgtoeslag?

Dit alles is nodig, omdat er in Nederland veel mensen zijn die zorg nodig hebben. Dit geldt niet alleen voor ouderen; nee, ook veel jonge(re) mensen hebben last van een ziekte of een aandoening.

Voor hen is het uiteraard zeer prettig dat de zorg in Nederland behoorlijk goed geregeld is. Maar, zij moeten wel opdraaien voor de zorgkosten.

Uiteraard vergoedt de zorgverzekering tot op een bepaalde hoogte wel meestal altijd alle kosten. Maar, deze zorgverzekering moet uiteraard ook betaald worden. Naarmate je meer zorg nodig hebt, gaat ook de premie voor je zorgverzekering omhoog.

Bovendien moet je altijd de eigen bijdrage betalen als je (veel) zorg nodig hebt. Voor een patiënt kan dit behoorlijk in de kosten oplopen. Mede daarom heeft de overheid een speciale toeslag in het leven geroepen; de zorgtoeslag.

Als je aan meerdere voorwaarden voldoet, heb je recht op deze toeslag. Voldoe je niet aan alle voorwaarden? Dan heb je ook geen recht op de toeslag.

De schifting hierin is behoorlijk streng; dat is dan ook absoluut noodzakelijk.

Als jij veel zorg nodig hebt, biedt deze zorgtoeslag echter wel uitkomst. De zorgtoeslag is met name bestemd om mensen financieel een steuntje in de rug te bieden.

Zodra je weet wat je mag bijverdienen met zorgtoeslag, kun je voor jezelf bepalen of je toeslag beter wel of beter niet kunt aanvragen.

>> Bereken Hier Jouw Zorgtoeslag!

De voorwaarden

Wat mag je bijverdienen met zorgtoeslag?Zoals we al zeiden, worden er veel voorwaarden gesteld aan het eventueel ontvangen van de zorgtoeslag. Over welke voorwaarden hebben we het dan zoal?

Wij hebben de voorwaarden, die bij de zorgtoeslag horen, hieronder even op in het kort uiteengezet:

In 2019 mag je inkomen niet hoger zijn dan € 29,562 per jaar. Indien je een toeslagpartner hebt, mag jullie totale inkomen niet hoger zijn dan € 37,885. Dit is eigenlijk heel simpel; verdien jij per jaar meer dan € 29.562? Dan heb je geen recht op zorgtoeslag.

Dat geldt eveneens als je vermogen meer dan € 114.776 is. Heb je meer dan € 114,776 vermogen in één of andere vorm? Ook dan heb je geen recht op de zorgtoeslag.

Mocht je een toeslagpartner hebben, ligt het maximale totale vermogen op € 145.136. Indien jullie daar boven komen, is het ook niet mogelijk om zorgtoeslag te krijgen.

Daarnaast heb je alleen recht op de zorgtoeslag als je de Nederlandse nationaliteit hebt en ouder dan 18 jaar bent. Indien je aan één van de bovenstaande voorwaarden niet voldoet, heb je simpelweg geen recht op de zorgtoeslag.

Wat mag je bijverdienen met zorgtoeslag?

Als je salaris krijgt, heb je dus in bepaalde omstandigheden ook ‘gewoon’ recht op de zorgtoeslag. Maar, daarvoor moet je wel aan de hierboven genoemde voorwaarden voldoen.

Je mag in feite dus tot maximaal € 29,562 per jaar bijverdienen. Maar, let op: dat bedrag geldt alleen als je alleenstaand bent. Als je een toeslagpartner hebt, gelden namelijk andere regels.

In dat geval mag jullie gezamenlijke inkomen niet hoger zijn dan € 37,885 per jaar.

Bij het aanvragen van de zorgtoeslag moet je deze bedragen ook in de tool aangeven. Het is hierbij belangrijk om de juiste bedragen in te vullen. Op basis daarvan wordt namelijk bepaald of je wel of geen recht op de toeslag hebt.

Als je er wel recht op hebt, wordt bovendien aan de hand van je inkomen bepaald of je de maximale toeslag krijgt of een gedeelte daarvan. Vul deze getallen dus altijd naar eerlijkheid en geweten in.

Je kunt hier achteraf alleen maar problemen mee krijgen als je het niet op de juiste manier invult.

Veranderingen in je loon?

Heb je te maken met een nieuwe baan? Of krijg je een hoger salaris van je baas? Geef dit zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst. Dit kan je gemakkelijk en snel via je MijnToeslagen account doen.

Deze veranderingen kunnen er namelijk voor zorgen dat je recht op de toeslag vervalt. Als je naar een andere werkgever vertrekt waar je een lager salaris krijgt, heb je wellicht juist wél recht op de toeslag.

Moraal van dit verhaal: geef veranderingen in je loon altijd direct door aan de Belastingdienst. Op deze manier kan je voorkomen dat je na afloop van het jaar al je zorgtoeslag terug moet betalen.

De Belastingdienst controleert namelijk altijd achteraf of je wel of geen recht op de toeslag had. Als je door een verandering in je loon hier geen recht meer op had, dien je alles terug te betalen.

Dat kan vervelende situaties opleveren, zeker als je het geld al uitgegeven hebt. Wees hier dus voorzichtig mee en geef wijzigingen direct aan de Belastingdienst door.

Het aanvragen van de zorgtoeslag

Nu je eenmaal weet wat je mag bijverdienen met zorgtoeslag, willen we je graag nog iets anders nader toelichten. We willen je namelijk graag toelichten hoe je de zorgtoeslag aan kunt vragen én waar je op dient te letten.

Bij het aanvragen van de zorgtoeslag kan je gebruik maken van de Mijn Toeslagen pagina op de website van de Belastingdienst. Hier kan je met je DigiD inloggen, waarna je vervolgens enkele gegevens in dient te vullen.

Onder andere het inkomen en het vermogen moeten hier worden ingevuld. Vervolgens werkt het aanvragen behoorlijk simpel. Het enige wat je goed moet onthouden, is dat je alle gegevens naar waarheid in moet vullen.

Neem ook eens een kijkje bij zorgtoeslag.nl. Hier wordt het je makkelijk gemaakt om zorgtoeslag aan te vragen.

 

>> Bereken Hier Jouw Zorgtoeslag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *