Huurtoeslag voorwaarden

Huurtoeslag voorwaarden 2019, de 6 belangrijkste voorwaarden!

Huurtoeslag voorwaarden 2019: Als je huurtoeslag wil moet je daarvoor aan een aantal regels voldoen.

Anders zou namelijk iedereen huurtoeslag krijgen of je het nu wel makkelijk zelf kan betalen of niet.

In dit artikel gaan we het hebben over de verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen als je huurtoeslag wil aanvragen.

Huurtoeslag voorwaarden

 

Huurtoeslag voorwaarden

Als je huurtoeslag gaat aanvragen moet je daarvoor een aantal vragen invullen. Deze vragen zullen dan bepalend zijn of jij aan de voorwaarden voor huurtoeslag voldoet.

Het ligt er bijvoorbeeld maar net aan hoe hoog je inkomen is en wat de huurprijs is van je huurhuis hoe veel huurtoeslag je gaat ontvangen.

Voor iedereen is de hoogte van de huurtoeslag verschillend. Ook bestaat de kans dat je geen recht hebt op huurtoeslag.

Toch is het altijd een goed idee om wel even een proefberekening te doen om erachter te komen of je er recht op hebt.

Veel mensen weten namelijk niet dat ze eigenlijk gewoon recht hebben op huurtoeslag waardoor ze soms honderden euro’s per maand mislopen.

>> Bereken Hier Jouw Huurtoeslag!

 

Huurtoeslag proefberekening

Als je erachter wil komen of je aan de voorwaarden voor huurtoeslag voldoet, kun je daarvoor een proefberekening doen.

Bij de proefberekeningen worden dan vragen gesteld met betrekking tot jouw persoonlijke situatie. Je wordt bijvoorbeeld gevraagd of je kinderen hebt, hoe veel huur je moet betalen per maand en hoeveel je verdient.

Achter dit vragen formulier zit een systeem die de huurtoeslag voorwaarden toepast op jouw persoonlijke situatie. Als dan blijkt dat jij recht hebt op huurtoeslag. Kun je huurtoeslag aanvragen.

 

Huurtoeslag aanvragen

 

Aan welke voorwaarden moet je voldoen voor huurtoeslag?

Als je huurtoeslag wil krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden gelden voor iedereen en er worden maar enkele uitzonderingen gemaakt.

Als je aan een van deze voorwaarden niet kan voldoen, kun je contact opnemen met de belastingdienst om te vragen wat er verder nog mogelijk is.

Huurtoeslag voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning. Daarnaast is het in sommige gevallen ook mogelijk om huurtoeslag te ontvangen als je in een van de Europese Economische Ruimte (EER) landen
  • Om huurtoeslag te krijgen moet je 18 jaar of ouder zijn. Het is in sommige gevallen mogelijk om huurtoeslag te krijgen als je jonger bent dan 18 als bijvoorbeeld je beide ouders zijn overleden, als je getrouwd bent geweest of als je een kind hebt.
  • Ook is een van de belangrijkste voorwaarden voor huurtoeslag dat je een zelfstandige woonruimte huurt. Huurtoeslag wordt namelijk per adres toegekend. Als je dus met twee personen in een huis zou wonen mag je dan maar een keer huurtoeslag aanvragen. Ook wordt je inkomen dan weer anders berekend dan wanneer je alleen op het adres zou wonen.
  • Om huurtoeslag te ontvangen mag de huurprijs niet hoger zijn dan € 417, 34 als je jonger bent dan 23 jaar, en niet hoger dan 710,68 als je 23 jaar of ouder bent.
  • Daarnaast moet je natuurlijk ook zelf ingeschreven staan op het adres waarvoor je huurtoeslag aanvraagt. Dit moet aangetoond kunnen worden in het GBA (Gemeentelijke basis administratie).
  • Als laatste mag je inkomen en vermogen niet te hoog zijn. Als dat wel het geval is ben je namelijk prima in staat om de huur zelf te betalen. Voor deze huurtoeslag voorwaarde is een inkomensgrens gesteld.

 

Inkomensgrens huurtoeslag

Een van de huurtoeslag voorwaarden om huurtoeslag te krijgen is dat je niet te veel geld verdient, maar ook niet te veel bezit.

Om huurtoeslag te ontvangen mag je jaarinkomen niet hoger zijn dan € 22.400 euro als je alleen woont en 30.400 euro als je samen woont.

Dit geld alleen voor mensen die onder de AOW leeftijd zitten.

Als je al ouder bent dan de AOW leeftijd mag je als je alleen woont € 22.375 euro verdienen en als je samen woont € 30.400 euro.

Naast dat je niet te veel inkomen mag hebben om huurtoeslag te ontvangen is een andere huurtoeslag voorwaarde dat je niet te veel vermogen mag hebben.

Je mag maximaal € 30.000 euro aan vermogen hebben om nog in aanmerking te komen voor huurtoeslag als je alleen woont.

Als je samen woont mag je gezamenlijk € 60.000 euro vermogen hebben om nog in aanmerking te komen voor huurtoeslag.

Zoals je ziet zijn er best wel veel huurtoeslag voorwaarden waaraan je moet voldoen om huurtoeslag te krijgen. Gelukkig is het makkelijk om huurtoeslag aan te vragen door middel van formulieren. Zo hoef jij niet handmatig te controleren of je wel aan alle voorwaarden voldoet.

Grens voor huurtoeslag

Huurtoeslag aanvragen

Als je denkt dat je recht hebt op huurtoeslag is de eerste stap om een proefberekening toeslagen te doen.

Hier vul je dan je persoonlijke situatie in en volgt daaruit een overzicht van de toeslagen waar jij recht op hebt.

De proefberekening is nog niet bindend. Je krijgt namelijk nadat je je toeslagen hebt aangevraagd binnen enkele weken bericht van de belastingdienst met de bevestiging.

Als je de definitieve berekening hebt ontvangen lees je daarin ook hoe veel je gaat krijgen.

Dit is dan ook het bedrag waarvan je uit kunt gaan dat je het krijgt.

Huurtoeslag aanvragen via de belastingdienst is niet voor iedereen even makkelijk.

Er worden best wel moeilijke vragen gesteld waardoor je het formulier al snel fout invult.

Als je er zeker van wil zijn dat je geen fouten maakt, kun je daarvoor een extern bedrijf inschakelen. Er zijn namelijk bedrijven die je kunnen helpen om de maximale toeslagen te ontvangen.

Een van deze bedrijven is Huurtoeslag.nl. Als je bij deze partij je huurtoeslag gaat aanvragen betaal je eenmalig een kleine vergoeding.

Vervolgens gaat toeslagenaanvragen.net aan het werk om ervoor te zorgen dat jij de maximale toeslagen ontvangt.

Als je ervoor kiest om je toeslag bij Huurtoeslag.nl aan te vragen, krijg je over het algemeen hogere toeslag uitbetaald dan wanneer je het zelf zou doen bij de belastingdienst.

Huurtoeslag.nl weet namelijk precies aan welke voorwaarden voor huurtoeslag jij moet voldoen. Als je dus zeker wil zijn dat je geen fouten maakt, is je toeslag aanvragen bij Huurtoeslag.nl de beste keuze.

 

>> Bereken Hier Jouw Huurtoeslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *