Kinderopvangtoeslag duurder

Kinderopvang duurder – Waarom kinderopvangtoeslag zo belangrijk is

Kinderopvang duurderAlweer wordt de kinderopvang duurder. Iedere ouder weet dat kinderopvang behoorlijk in de kosten kan lopen.

Met het nieuws van 25-09-2018, wordt het er ook niet veel beter op.

Via RTL nieuws las ik dat de kinderopvang weer fors duurder gingen worden.

Kinderopvangtoeslag aanvragen kan ervoor zorgen dat je een stuk minder gaat betalen aan de kinderopvang. Toch zijn er nog steeds heel weinig mensen die hier gebruik van maken.

 

Kinderopvang wordt duurder

RTL nieuws maakte vandaag bekend dat de kinderopvang weer fors omhoog gaat. Dit komt omdat de kwaliteit van de kinderopvang omhoog moet.

Omdat er een stijging van ongeveer 7% verwacht wordt, is de kans groot dat jij als ouder meer dan 100 euro extra moet gaan betalen.

Gelukkig is het mogelijk om deze kosten voor een groot gedeelte te dekken met kinderopvangtoeslag. Veel ouders denken dat ze daar geen recht op hebben en laten hiermee honderden euro’s liggen.

Ook al worden niet de gehele kosten gedekt met kinderopvangtoeslag, scheelt het wel in de portemonnee.

Het zou namelijk zo maar eens kunnen dat wanneer je één kind naar de opvang brengt, je maandelijks 200 euro krijgt om je kind naar de kinderopvang te brengen.

Er wordt namelijk voor maximaal 230 uur per maand uitbetaald door de belasting.

 

>> Bereken Hier Jouw Kinderopvangtoeslag!

 

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Hoewel steeds meer ouders wel gebruik maken van de kinderopvang, maken nog heel veel ouders geen gebruik van kinderopvangtoeslag.

Ze denken dat ze er niet voor in aanmerking komen of denken er gewoon niet aan. Bijna elk jaar wordt de kinderopvang duurder waardoor je zelf steeds meer gaat betalen.

Dit betekent dat wanneer je geen kinderopvangtoeslag gaat aanvragen, je binnenkort nog meer moet gaan betalen uit je eigen zak.

Het is zeker zinvol om toch die kinderopvangtoeslag aan te vragen omdat het je zo maar meer dan honderd euro kan schelen in de maand.

Ook zijn de eisen voor het aanvragen van kinderopvang toeslag lang niet zo hoog als bij andere toeslagen en zou het zo maar kunnen dat deze toeslag de kosten voor een groot deel gaat dekken.

Kinderopvangtoeslag aanvragen gaat heel gemakkelijk via de belastingdienst, als je precies weet wat ze bedoelen met de vragen die er gesteld worden.

Als je niet helemaal begrijpt hoe belastingen in elkaar zitten is het ook mogelijk om hiervoor hulp in te schakelen.

Samen met een specialist ga je dan kijken of het mogelijk is om toeslagen te krijgen en zo ja, hoe veel je kunt krijgen.

Mijn ervaring met deze specialisten is dat je er over het algemeen veel beter uit komt dan wanneer je zelfstandig kinderopvangtoeslag zou aanvragen. 

Zo lang je aan onderstaande voorwaarden voldoet, heb je gewoon recht op kinderopvangtoeslag.

 

Voorwaarden voor kinderopvangtoeslag

Kinderopvang duurderAllereerst is het belangrijk dat jij en je toeslag partner werken of naar school gaan. Ook moet je een contract hebben afgesloten met een kinderopvang of gastouder.

Waarschijnlijk betaal je nu zelf de gehele kinderopvang, maar voor de eisen moet je in ieder geval een deel van de kosten zelf betalen.

Natuurlijk moet je om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag ook een Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning hebben.

Ook moet je kinderbijslag ontvangen om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag. Wat verder nog belangrijk is om te weten, is dat je wel aangesloten moet zijn bij een geregistreerde kinderopvang en je kind moet natuurlijk op je adres staan ingeschreven.

Je kunt dus niet gewoon je ouders vragen om op te passen als jij aan het werk bent.

Zoals je ziet zijn er voor het krijgen van kinderopvangtoeslag helemaal niet zulke hoge eisen en is de kans groot dat je er gewoon voor in aanmerking komt. Je maakt dus al snel kans dat je wel toeslag krijgt.

 

Maximale kinderopvangtoeslag

Ben je ook niet blij met de verhoging van de kinderopvang en zou je graag een tegemoetkoming ontvangen? Dan is het een goed idee om kinderopvangtoeslag aan te vragen.

Ook is de ene kinderopvang duurder dan de andere kinderopvang en is het een goed idee om hier goed op te letten als je een opvang gaat kiezen. 

Er zijn twee manieren om kinderopvangtoeslag aan te vragen. Je kunt het namelijk zelfstandig doen bij de belastingdienst of hulp vragen bij toeslagenaanvragen.net.

Hier zorgen ze dat jij zo veel mogelijk toeslag gaat ontvangen. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst, moet je wel een kleine investering doen.

Maar voor veel van de mensen die kinderopvangtoeslag hebben aangevraagd via deze dienst pakte dat heel erg goed uit.

Kinderopvang was al duur en nu de kinderopvang duurder wordt kan het zeer gunstig zijn om gebruik te maken van deze toeslagen.

In veel gevallen is het namelijk gewoon mogelijk om kinderopvangtoeslag te krijgen. Doe daarom gewoon een berekening en bekijk of je ervoor in aanmerking komt.

Het is in ieder geval de moeite waard omdat het je veel geld kan schelen in de maand. Wanneer je het niet probeert krijg je zeker niets.

 

>> Bereken Hier Jouw Kinderopvangtoeslag!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *