Steeds meer kinderen naar de kinderopvang

Steeds meer kinderen naar de kinderopvang

Steeds meer ouders maken gebruik van kinderopvang

 

Kinderen naar de kinderopvangOmdat de werkgelegenheid groeit, en de groei in arbeidsparticipatie van vrouwen gaan steeds meer kinderen naar de kinderopvang.

Steeds vaker zie je tegenwoordig dat beide ouders werken. Hierdoor groeit het percentage van kinderen die naar de kinderopvang gaan.

 

Waarom steeds meer kinderen naar de kinderopvang gaan

Steeds meer kinderen gaan naar de kinderopvang omdat je steeds vaker ziet dat beide ouders overdag moeten werken. Om de kinderen dan op te vangen maken de ouders gebruik van kinderopvang.

De grootste reden dat er meer kinderen naar een kinderopvang of gastouder gaan is omdat het percentage van het aantal vrouwen dat werkt is gestegen.

Waar in het tweede kwartaal van 2017 nog 38,3% van de vrouwen thuis bleef, is dat nu een jaar later nog maar 37%.

Als jij je kinderen naar de opvang gaat brengen, lopen de kosten al snel op.

Gelukkig hoef je niet alles zelf te betalen en kun je een groot gedeelte vergoed krijgen van de belastingdienst.

 

Kinderopvangtoeslag aanvragen is gunstig

Ondanks dat er heel veel kinderen naar de kinderopvang gaat, is het percentage dat gebruik maakt van kinderopvang toeslag laag. Veel ouders weten niet dat ze recht hebben op kinderopvangtoeslag. Hierdoor lopen ze al snel veel geld mis.

Voor bijna alle ouders is het mogelijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen. Hiermee dek je een gedeelte van de kosten die je moet betalen voor de kinderopvang.

Als je denkt dat je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag, is het toch een goed idee om het eens te proberen om aan te vragen.

Er zijn maar weinig ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. Er is maar een heel klein percentage dat geen recht heeft op kinderopvangtoeslag.

Hier gaat het meestal om ouders die gezamenlijk een gigantisch bedrag in de maand verdienen.

 

Kinderopvang is duurder geworden

De kinderopvangkosten gaan vanaf 2019 weer fors omhoog. Voor veel ouders worden de kosten dan te hoog. De belastingdienst heeft hier op ingespeeld en gaat ook de kinderopvangtoeslag omhoog doen.

Voor mensen met lage inkomens wordt het bedrag dat betaald moet worden zelfs vergoed voor 96%. Dat betekent dat je zelf bijna niets hoeft te betalen. Hoe meer je verdient, hoe lager dat percentage wordt.

Maar of je nu € 30.000 of 70.000 euro per maand verdient. De kans dat je recht hebt op kinderopvangtoeslag is groot.

 

Hoe vraag je kinderopvangtoeslag aan?

Kinderopvangtoeslag aanvragenEr zijn twee manieren waarop je kinderopvangtoeslag aan kunt vragen. Je kunt het namelijk rechtstreeks bij de belastingdienst doen.

Hiervoor vul je een proefberekening toeslagen in om te kijken of je er recht op hebt.

Als dan blijkt dat je recht hebt op kinderopvangtoeslag, kun je het daarna direct aanvragen.

Een andere manier om kinderopvangtoeslag aan te vragen is door gebruik te maken van een onafhankelijk dienst.

Het voordeel van zo een onafhankelijke dienst is dat ze er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij de maximale toeslagen krijgt.

Bij de belastingdienst moet je namelijk alle gegevens zelf invullen. De kans is groot dat je iets verkeerd invult en dat resulteert dan in dat je geen recht hebt op toeslag.

Wanneer je gebruik maakt van een onafhankelijke dienst weet je zeker dat er niets misgaat bij het aanvragen.

 

De maximale kinderopvangtoeslag aanvragen

Als je er zeker van wil zijn dat je kinderopvangtoeslag krijgt, raad ik je aan eens te kijken op toeslagenaanvragen.net. Deze organisatie weet veel van belastingen, en helpt je graag om ervoor te zorgen dat jij zoveel mogelijk toeslagen ontvangt.

Naast kinderopvangtoeslag kunnen ze je ook nog helpen met andere toeslagen.

Als je tot nu toe nog nooit toeslagen hebt aangevraagd of ontvangen, is het zeker een goed idee om het eens te proberen om aan te vragen.

Het zou zo maar kunnen dat je honderden euro’s per maand laat liggen als je het niet doet.

Het is de moeite waard

huurtoeslag.nlAls jij en je partner allebei aan het werk zijn en je kind naar de opvang gaat, is het zeker een goed idee om eens te kijken of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

Zelfs als je het al eens eerder hebt aangevraagd, en je er toen geen recht op had, zou het zomaar kunnen dat je via toeslagenaanvragen.net wel recht hebt op toeslagen.

Ze halen werkelijk alles uit de kast om jouw toeslagen te maximaliseren. Het zou jammer zijn als je alles uit je eigen zak blijft betalen terwijl je ook en groot deel vergoed kan krijgen van de belastingdienst.

Neem daarom eens een kijkje op de website van toeslagenaanvragen.net, en probeer het gewoon aan te vragen. Nu krijg je al niets.

Stel je voor dat ze wel voor je kunnen regelen dat je toeslagen gaat ontvangen. Dan heb je maandelijks en mooi extraatje.

De belastingdienst wil werkende ouders namelijk tegemoet komen in de kosten voor de kinderopvang. Dit is geheel in het belang van de werkgelegenheid.

Ben jij benieuwd geworden of je dan toch recht hebt op kinderopvangtoeslag? Doe dan de berekening.

 

>> Bereken Hier Jouw Kinderopvangtoeslag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *