Proefberekening huurtoeslag – Maak nu een proefberekening online!

Proefberekening huurtoeslagProefberekening huurtoeslag. Denk jij recht te hebben op de huurtoeslag? Dat is goed mogelijk. In dat geval moet je wel zelf de aanvraag hiervoor indienen bij de Belastingdienst. Dat is één van de richtlijnen, waar helaas niet alle Nederlanders van op de hoogte zijn.

Uit recente onderzoeken blijkt namelijk dat vele Nederlandse huishoudens geen gebruik maken van toeslagen, terwijl ze daar wel recht op hebben. In dat geval ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee.

De toeslagen zijn namelijk door de overheid juist in het leven geroepen om mensen financieel bij te staan. Dat is bijvoorbeeld het geval met de huurtoeslag. Het huren van een huis is niet voor een ieder even goed betaalbaar.

Toch is het voor een ieder zeer belangrijk om een prettige plek te hebben en in ieder geval een dak boven zijn/haar hoofd. Voor veel Nederlandse huishoudens biedt de huurtoeslag dan ook uitkomst.

Je hebt echter alleen recht op de huurtoeslag als je aan alle voorwaarden voldoet. Heb jij enig idee wat deze voorwaarden allemaal inhouden? Nee? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Het zijn namelijk nogal wat voorwaarden.

Daarnaast veranderen de voorwaarden ook weer jaarlijks, waardoor het niet altijd even goed te volgen is. Gelukkig helpen wij jou hier een handje mee. In dit artikel kijken we namelijk naar een belangrijk aspect bij het aanvragen van de huurtoeslag. We hebben het hierbij over de proefberekening van de huurtoeslag.

 

>> Bereken Hier Jouw Huurtoeslag!

 

Wat is de proefberekening?

Als we het over de proefberekening huurtoeslag hebben; waar hebben we het dan precies over? Om dat nader uit te leggen, willen we je graag iets meer vertellen over je ‘Mijn Toeslagen’ account.

Dit is een gepersonaliseerd account waar je alle informatie over jouw toeslagen kunt vinden. Dit account is via de website van Belastingdienst te bereiken, waarna je vervolgens met je DigiD in kunt loggen.

In dit account is het vervolgens mogelijk om een zogeheten proefberekening te maken. Bij een dergelijke proefberekening is het de bedoeling dat je alle gevraagde gegevens invult. Deze gegevens hebben onder andere betrekking op je inkomen, op je vermogen en op de rekenhuur per maand.

Daarbij wordt niet alleen naar jouw inkomen en dergelijke gevraagd, maar ook naar datgene van eventuele medebewoners.

Door deze gegevens naar waarheid in te vullen, krijg je direct inzichtelijk of je recht op de huurtoeslag hebt. Dat is alleen het geval als je aan álle voorwaarden voldoet. Of dat het geval is, blijkt direct uit de proefberekening.

Proefberekening online maken

Het is overigens niet per sé noodzakelijk om de proefberekening via je Mijn Toeslagen account te maken. Nee, je kunt hier ook andere websites voor gebruiken. Die websites werken vaak (een stuk) sneller dan de uitgebreide website van de Belastingdienst.

Een nadeel is echter dat je niet direct de aanvraag bij de Belastingdienst in kunt dienen. Je zou hier de hulp voor kunnen vragen van gespecialiseerde partijen; mocht je het echt lastig vinden. Als je dat doet, weet je in ieder geval zeker dat de aanvraag goed gaat.

De voorwaarden

In dit artikel hebben we het vooralsnog vaak over de voorwaarden gehad. Over welke voorwaarden hebben we het dan exact? De voorwaarden die voor de huurtoeslag gesteld worden, zijn behoorlijk uitgebreid. Je moet aan alle voorwaarden voldoen.

Anders heb je simpelweg geen recht op de voorwaarden. Om je een handje op weg te helpen, hebben we hieronder de voorwaarden uiteengezet.

Maximale huur & inkomen

De eerste voorwaarde die gesteld wordt, heeft betrekking op de rekenhuur per maand. De rekenhuur per maand is de huur + de servicekosten. Dit bedrag moet lager zijn dan € 720,42 als je alleenwonend bent. Betaal je per maand meer rekenhuur?

Dan heb je geen recht op de huurtoeslag. Als jij en je medebewoners jonger dan 23 jaar zijn, mag de rekenhuur per maand niet hoger dan € 424,44 per maand zijn.

Ook wordt er naar je inkomen gekeken. In 2019 mag je niet meer verdienen dan € 22.700 per jaar. Verdien je wel meer? Dan heb je simpelweg ook geen recht op de huurtoeslag. Als je samen met andere woont, mag het totaalinkomen niet hoger zijn dan € 30.285. Ook deze grens is zeer strikt en kan niet van afgeweken worden.

Eigen vermogen

Naast de rekenhuur per maand en het inkomen, is ook het vermogen nog van belang. Het vermogen per bewoner van het huurhuis mag maximaal € 30.360 zijn. Als je boven deze grens komt, heb je ook geen recht (meer) op de huurtoeslag.

Als laatste willen we nog benoemen dat de overheid ook eisen aan het huurhuis stelt. Allereerst moet het een huurhuis uit de sociale huur betreffen. Als je een huurhuis uit de vrije sector huurt, heb je in de basis geen recht op de huurtoeslag.

Daarnaast moet het huis te typeren zijn als een zelfstandige woonruimte. Hieronder valt onder andere dat je een toegangsdeur met slot hebt, maar ook een wc en een keuken. Heb je dat niet? Ook dan heb je geen recht op de huurtoeslag.

Zoals je kunt lezen, worden er ongelooflijk veel voorwaarden aan de huurtoeslag gesteld. Om het een stuk makkelijker voor jezelf te maken, kan je het beste dus een proefberekening maken. Met een proefberekening voor je huurtoeslag zie je direct of je hier wel of geen recht op hebt.

Uitzonderingen

Overigens zijn er ook nog uitzonderingen denkbaar waarbij je wel recht op de huurtoeslag hebt. Deze uitzonderingen kan je ook doorgeven bij het maken van een proefberekening. We hebben het hierbij onder andere over de volgende situaties:

  • Als je nog geen 18 jaar bent
  • Bij Co-ouderschap
  • Je krijgt verzorging thuis
  • Als je een groot huishouden hebt
  • Je woont langer dan 1 jaar buitenshuis
  • woning is aangepast in verband met een gehandicapte bewoner
  • Je bent gehandicapt en onder de 23 jaar oud

Deze situaties zijn echter behoorlijk specifiek. om eens contact op te nemen met toeslagenaanvragen.net. Zij weten namelijk precies wat er voor nodig is om huurtoeslag te kunnen krijgen.

Het is belangrijk dat je altijd probeert toeslagen aan te vragen. Veel mensen lopen geld mis doordat ze denken dat ze er geen recht op hebben.

 

>> Bereken Hier Jouw Huurtoeslag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *