Toeslagen stopzetten

Toeslagen stopzetten? Zo doe je dit eenvoudig!

Toeslagen stopzettenToeslagen stopzetten? Uit recente onderzoeken blijkt dat veel Nederlanders niet op de hoogte van de toeslagen zijn.

Zij weten niet dat ze recht op de toeslag(en) hebben óf ze weten niet exact hoe de toeslagen werken.

Dit is een kwalijke situatie, aangezien veel Nederlanders op deze manier geld mislopen.

Op onze website kan je dan ook uiteenlopende informatie vinden over de toeslagen, waaronder de kinderopvangtoeslag, de huurtoeslag en de zorgtoeslag.

Al deze toeslagen gaan hand in hand met verschillende voorwaarden. Deze voorwaarden zijn soms enigszins ingewikkeld opgesteld, waardoor het voor sommige simpelweg niet te begrijpen is.

Op onze website kan je dan ook een duidelijk en begrijpelijke toelichting te vinden omtrent elke toeslag.

Ook weten veel Nederlanders dus niet dat zij überhaupt recht op een toeslag hebben. Dit komt voornamelijk doordat je zélf een toeslag aan moet vragen.

Je krijgt niet plotseling bericht van de Belastingdienst dat je recht op een toeslag hebt. Nee, de overheid heeft besloten dat het zaak is voor elke Nederlandse burger om hier zelf actie voor te ondernemen.

Dat is goed te begrijpen, maar het zorgt er helaas wel voor dat sommige Nederlands geen toeslag krijgen terwijl ze daar wel recht op hebben.

Op die manier ben je eigenlijk een dief van je portemonnee. Je loopt tenslotte een behoorlijke som geld terug.

De toeslagen zijn door de overheid in het leven geroepen om mensen financieel bij te staan. Als we naar de huurtoeslag kijken, is het hiervan de bedoeling dat de toeslag ervoor zorgt dat mensen een huurhuis kunnen betalen.

De zorgtoeslag is in het leven geroepen om mensen financieel bij te staan zodat iedereen de zorgpremie kan betalen.

Maar, de overheid heeft hiervoor wel bepaalde voorwaarden in het leven geroepen. Je moet voldoen aan alle voorwaarden. Doe je dat niet? Dan heb je simpelweg geen recht op de toeslag.

De voorwaarden hebben onder andere betrekking op het inkomen en het vermogen. Ook spelen andere voorwaarden nog een rol; bijvoorbeeld de rekenhuur per maand bij de huurtoeslag.

Moraal van het verhaal: je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van toeslagen. Als je de toeslag eenmaal aangevraagd hebt, wordt deze nogmaals gekeurd door de Belastingdienst.

Als je aanvraag goedgekeurd is, ga je maandelijks een bepaald bedrag ontvangen. Dat bedrag ontvang je omdat je aan alle voorwaarden voldoet.

Uiteraard bestaat wel altijd de mogelijkheid dat je te maken krijgt met veranderingen in je leven.

 

>> Zet Direct Jouw Toeslagen Stop!

 

Waarom een toeslag stopzetten?

Als je te maken met veranderingen in je leven hebt, kan dit van invloed zijn op je inkomen en/of vermogen.

Ga je bijvoorbeeld naar een nieuwe werkgever waarbij je meer geld gaat verdienen?

Dan komt je inkomen wellicht boven de inkomensgrens, waardoor je géén recht meer op de huurtoeslag en/of zorgtoeslag hebt. In dat geval is het ontzettend belangrijk om je toeslag stop te zetten.

Als je een toeslag niet stop zet, wordt alles verrekend nadat je de Inkomstenbelasting ingevuld hebt. Je moet jaarlijks rond april/mei/juni de inkomstenbelasting invullen.

Op basis van de ingevulde inkomstenbelasting gaat de Belastingdienst bekijken of je rechtmatig de toeslagen in het afgelopen jaar ontvangen hebt.

Blijkt hierbij dat je halverwege het jaar fors meer bent gaan verdienen? Ben je daardoor boven de inkomensgrens gekomen? Dan was dus eigenlijk je recht op de desbetreffende toeslag verdwenen.

Je had deze eigenlijk destijds direct stop moeten zetten. Dat heb je helaas niet gedaan, waardoor je nu alsnog het te veel ontvangen bedrag terug moet betalen.

Even afhankelijk van de situatie bestaan daarin twee mogelijkheden: je moet een gedeelte terugbetalen of je moet het volledige bedrag terugbetalen.

Hoe dan ook: dit levert financieel gezien wellicht een vervelende situatie op. Daarnaast moet je hier ook weer tijd en energie aan besteden.

We kunnen je dan ook maar één ding adviseren: zet de toeslagen direct stop op het moment dat hier sprake van is. Hoe je de toeslagen stop kunt zetten, lees je hieronder!

Hoe moet je een toeslag stopzetten?

Ontvang je op dit moment zorgtoeslag? Ga je echter per volgende maand naar een andere werkgever waarbij je veel meer gaat verdienen? Dan is het van belang om je toeslag stop te zetten.

Je hebt namelijk, dankzij je nieuwe inkomen, geen recht meer op de zorgtoeslag. Je kunt dit gemakkelijk doen door in te loggen op je Mijn Toeslagen account.

Dit account kan je vinden via de website van de Belastingdienst; je kunt daar vervolgens met je DigiD inloggen.

Vervolgens kan je in je Mijn Toeslagen account aanklikken dat je de zorgtoeslag stop wilt zetten. Op het moment dat je dit aanklikt, krijgt de Belastingdienst hier een signaal van.

Zij gaan vervolgens beoordelen of je inderdaad geen recht meer op de toeslag hebt. Als dat het geval is, gaan ze ook bekijken of je de reeds ontvangen toeslagen terug dient te betalen.

Het kan dus zo zijn dat je per november een nieuwe baan krijgt, waardoor je in november en december meer gaat verdienen. Door die stijging is het mogelijk dat je boven de inkomensgrens komt.

De Belastingdienst gaat dan kijken naar je totale jaarinkomen. Hoe hoog is dat? Heb je dan nog recht op de toeslag?

Zo ja; welk maandbedrag hoort daarbij en welke maandbedragen heb je reeds ontvangen? Door die bedragen van elkaar af te trekken, blijkt vervolgens of je iets terug moet betalen.

Overigens is het mogelijk om hiervoor een betalingsafspraak met de Belastingdienst voor te maken.

Hulp nodig bij het stopzetten van toeslagen?

Klinkt bovenstaande verhaal te ingewikkeld voor jou? Snap jij simpelweg niet al te veel van de wereld van toeslagen? Dan kan je hiervoor hulp aanvragen bij toeslagenaanvragen.net.

Op deze website kan je alles doen omtrent de toeslagen. Je kunt de toeslagen aanvragen, je kunt de toeslagen wijzigen en je kunt de toeslagen stopzetten.

Deze website is bijzonder overzichtelijk ingericht, waarbij je ook geen moeilijke stappen hoeft te ondernemen.

Nee, je vult enkele simpele gegevens in, waarna de website (en het team achter de website) voor jou aan de slag gaat. Op deze manier is het makkelijk en snel om je toeslagen stop te zetten!

 

>> Ga Naar Toeslagenaanvragen.net!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *